Pages

Tuesday, January 25, 2011

Ape itu YAWA??

Holla guys! Harini aku nak bercerita tentang meeting ngan pihak YAWA seperti yang aku gtau dalam entry ni. Aku kan ada jugak bagitau dalam entry ni yang tahun ni aku ada banyak projek nak kena buat. Antaranya adalah projek moral. Ramai budak-budak kelas aku pilih rumah kebajikan untuk buat service learning tapi kumpulan aku pilih YAWA sebab kami nak tekankan isu alam sekitar. Yela kita kan banyak ke arah green earth sekarang so aku rasa ok gak kalau kami join YAWA ni.


YAWA adalah singkatan untuk Yayasan Anak Warisan Alam. Chairman dia Asyraf Sinclair.(Ala yang kahwin dengan Bunga Citra Lestari tu!)..hehe. YAWA banyak buat program yang berkaitan alam sekitar sejak ianya ditubuhkan pada tahun1990 lagi. Antara aktiviti yang dorang buat seperti projek tanam pokok kat Putrajaya, last Saturday dorang adakan gotong-royong kat Bukit Bintang and yang terbaru projek 10,000 Expressions Of Green KL. Kalau korang nak tau lebih banyak pasal YAWA ni korang bolehla add facebook YAWA ni or korang boleh lawati website YAWA ni untuk more information. Lagipun dorang memang perlukan volunteers sekarang ni. Kalau korang berminat come and join us! hehe. ;p


Ok berbalik kepada cerita aku, kitorang buat appointment ngan En. Fikri ni and dia nak jumpa kitorang kat Starbucks Tropicana Mall. Mula-mula terkejut gak kan.Biar betol nak bincang kerja kat Starbucks tapi nampak gaya memang dia serius. Kitorang pun pergila jumpa dia and bincang projek kitorang. Hasilnya?? Kami akan handle 2 projek iaitu:

  1. Kawasan Pusat Pelancongan Memerhati Kelip-Kelip dan;
  2. Kawasan Pelancongan Pusat Pemerhati Burung Enggang
Tak sabar nak mulakan projek ni. Aku pun still blur-blur apa yang patut kitorang buat sebenarnya tapi takpela  nanti aku leh tanya En. Fikri lagi kalau ada masalah. =)

En. Fikri dgn Mimi 

En. Fikri ni sangat sempoi orangnya dan relax jer. So, takderla kitorang rasa tertekan sangat kan nak buat projek ni. Tengokla appointment pun kat shopping complex.hehe. ;p So, kat bawah ni aku nak sharekan la gambar-gambar kitorang sebelum and semasa meeting tu. Enjoy! ^_^

Sebelum (saat-saat untuk camwhoring! haha ;p)
:
Ahli kumpulan aku.

Final discussion.

Mimi

Atiqah

Farah and Muna

Semasa (muka serious sikit..hehe. ;p)

Aku yg sibuk bertanya.
Hehe. ;p

En. Fikri gayut kami posing! 
Haha. ;p

Tu jerla untuk entry kali ni..Enjoy reading peeps! =)

*sumber gambar YAWA from Google.com

4 comments:

muslim said...

macam menarik je yawa..mcm ne nk daftar

Bella said...

add facebook dorang and postla soalan..confirm dorang layan punye! =)

YannaLuRVe said...

waa.. starbucks... hehe.. dlu yanna penah keja dkt starbucks.. so mcm ne meeting..?? ok x.??

Bella said...

haha..tula pasal terkejut gak mula2 tu..cam tak serius je kan?? ;p meeting ok je infact saya baru je balik dari second meeting tadi..hehe. doakanla semoga projek ni berjalan lancar yer..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...