Pages

Saturday, February 26, 2011

Tanam Pokok @ Bestari Jaya

Sebelum tanam pokok muka happy jer! ;p

Holla guys! Rasa cam dah lama plak aku tak update blog ni..huhu. Takpe harini aku bagi citer baru ok kat korang. Pagi tadi aku ada program tanam pokok dengan YAWA. Aku and group aku follow YAWA join aktiviti tanam pokok yang dianjurkan di Bestari Jaya, Batang Berjuntai. Memang best gila aktiviti ni. Aku rasa happy sangat sebab dah berbakti pada alam kita ni. ^_^

Harini bukan aku ja tapi ada lebih daripada 300 volunteers dari seluruh negara termasukla dari negara ASEAN yang took part dalam aktiviti ini. Jumlah pokok yang kami kena tanam harini adalah 800 pokok. Banyakkan?? Tapi disebabkan volunteers ramai so kerja jadi cepat dan mudah. =)

Aku tengok uncle demo cara yang betul nak korek lubang. Kedalaman lubang mestila 1 kaki setengah atau lebih. Bak kata uncle "Be Generous!" hehe. ;p


Lihat betul-betul! ;p


Aku pulak try tanam pokok! hehe. ^_^


Dah siap tanam 1 pokok! Serius giler muka aku! wahahaha. ;p


Sempat lagi amik gambar time nak balik! =)


Kesimpulannya walaupun hari tersangatla panas tapi aku berpuas hati sebab dapat tanam anak-anak pokok baru untuk keseimbangan alam kiter. Cuaca panas sekarang ni pun sebab negara kiter dah kurang pokok. So, marila kiter sama-sama pelihara pokok yang sedia ada dan kalau rajin tanamla pokok di sekitar kawasan perumahan korang. ^_^


Love,

2 comments:

Encik Luncai said...

pokok ape awk tanam tu?..tahniah kerana m'hijaukan bumi kita.. :)

Bella said...

saya pun tak pasti..huhu. tapi uncle tu ada cakap cam pokok maha@mahar. saya pun tak tau pokok jenis ape tu..huhu. terima kasih. jom kiter tanam pokok ramai2! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...