Pages

Tuesday, February 18, 2014

Turning from Miss to Mrs. :)

Holla Guys!

So, hari ni aku nak cerita tentang hari bersejarah aku. Of coursela HARI PERNIKAHAN + PERSANDINGAN aku!! hehe.


Majlis akad nikah aku dijalankan pada 31 Mei 2013 & majlis persandingan pulak keesokkannya iaitu pada 1 Jun 2013. Aku sangat excited sebab memang tak sangka la ada jugak orang yang nak kahwin dengan aku yang tak sempurna ni kan??huhu. Alhamdulillah. Tu la yang orang cakap jodoh, rezeki, ajal & maut di tangan Tuhan. Siapa kita untuk menilai??

Kalau nak diikutkan, aku bertunang dengan En. Hubby selepas 9 bulan kitorang kenal je. Tak sampai setahun kitorang dah decide untuk bertunang. Lepas tu 9 bulan kemudian kitorang sah bernikah. Hehe. Alkisah perkenalan kitorang bermula bila aku yang approach En. Hubby dulu kt FB. Hahaha. (Muka tak malu oohh!). Bukan pe aku ni memang jenis tak tegur lelaki kt mana-mana pun kalau aku tak berkenan. Tapi, ntah macam mana tiba-tiba rasa nak tegur je mamat ni sbb tiap-tiap hari buka FB asyik post dia je ada kat wall FB aku. Pelik gak aku sbb selama ni tak pernah nampak pun post dia. Satu hal lagi aku memang jenis tak pernah add orang aku tak kenal kat FB. So, memang mamat ni la add aku kan?? (kan ke tak kan??) hahaha. Yela mamat ni yang add aku dulu. So, misi check FB mamat ni pun bermula. Tengok gambar-gambar dia dalam hati terus cakap (Wah!! boleh tahan hensem mamat ni!! hahaha). Pastu tengok la benda-benda lain yang ada kat FB dia tu. Status SINGLE kau!! Tapi dalam hati cam tak caya je mamat ni tak de GF. Muka hensem takkan tak de yang bekenan kot. kekekeke. Pastu tengok mamat ni online la pulak. Dalam hati dok fikir nak tegur ke tak nak. Ntah macam mana tangan aku jalan dulu sebelum otak aku bagi jawapan. Chewah!! Alasan sangat!!ahahaha.


Aku pun bagi la salam tapi tak bajet pun dia balas. Tiba-tiba dia balas daaa. Berbunga-bunga hati. Senyum sokmo kat bibir! ahahaha. Lepas tu bermula lah perkenalan yang panjang yang membawa kepada pertunangan dan pernikahan kami.hehehehe. Alhamdulillah dah jodoh kami. Tapi memang aku perasan kalau dah jodoh semua urusan akan dipermudahkan. InsyaAllah. So, kepada mereka-mereka yang masih mencari-cari teman hidup, teruskan usaha anda dan jangan putus asa. Satu tanda dia jodoh kita adalah bila first time kita jumpa dia kita rasa macam dah lama kita kenal dia. Kita boleh sembang apa saja tanpa rasa bosan or tercari-cari idea nk sembang apa. Things will go smoothly  dengan sendirinya tanpa paksaan. hehehe. (Ni pengalaman aku la dan jugak daripada ceramah-ceramah yang aku pernah dengarla).

Ok la tu je kot nak citer pasal perjalanan hidup aku macam mana boleh tukar dari Miss ke Mrs. Hope korang enjoy baca citer aku ni. Btw, girls kalau ada yang berkenan di hati jangan malu untuk mulakan perkenalan. Dunia dah moden. Dah tak pakai istilah perigi cari timba dah. Kita dapat apa yang kita usaha. So, good luck ye uoollss!! :)


Before aku stop, nak citer jugak untuk persediaan perkahwinan sangat elok untuk girls especially jaga kecantikan kulit muka dan badan. Bukan ape, nanti nak kahwin muka mestilah nak berseri-seri kan?? Pastu kalau dah muka penuh jerawat, parut jeragat, kusam, tona tak sekata, berminyak camna nye nak nampak berseri cik kak oiii?? Nak solution?? Aku suggest 3 bulan sebelum korang kahwin korang dah kena start consume supplement untuk cantikkan kulit sbb supplement ni takes time nak nampak kesan. So, 3 bulan adalah jangka masa yang sangat baik untuk start amik supplement.

Nak amik supplement ape?? Meh aku citer. Shaklee ada SET KULIT CANTIK yang terdiri daripada ESP, Vita C, Vita E dan B complex. Tak semestinya korang kena amik semua ni. Ikut bajet masing-masing. Kalau mampu and memang nak kesan yang MELETOP memang elok amik full set. Tapi, kalau kekangan bajet boleh pilih kombinasi yang bersesuaian dengan masalah kulit anda. Kalau korang berminat boleh PM aku dekat FB (ada link kat sebelah tu kan?) untuk dapatkan FREE CONSULTATION & HARGA SUPER DUPER MURAH! Korang citer apa masalah kulit korang, brapa bajet korang dan aku akan suggest supplement yang bersesuaian. Don't worry pasal harga. PM dulu kita boleh sembang panjang nanti. Hehehe. ;)

set kulit cantik shaklee 

Oh, by the way, kalau korang SEGAN or MALAS nak contact aku untuk beli vitamin cantik ni korang boleh jer beli sendiri dengan klik butang BUY NOW kat atas tu. Follow jer semua step yang die nak. SENANG + MUDAH + TAK BUANG MASA.    Please ingat harga korang adalah ikut harga non-designated area ye. Designated area hanya untuk kawasan bebas cukai macam Langkawi and Labuan and Pulau Tioman jer. Pembelian hanya boleh dilakukan menerusi kad debit or kad kredit sahaja ye. NO CASH ON DELIVERY.

So, selamat membaca & jom try set KULIT CANTIK hari ini!! ;)

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...